суботу, 21 липня 2012 р.

Нас відсортовують за категоріями

В цивілізованих країнах Заходу, де панують демократія та капіталістичний устрій ринкових відносин, обожнюють говорити про права людини. В Україні теж люблять згадувати права людини та різні міжнародні конвенції. Якщо в Україні чиїсь права - це пустий пшик, то на Заході закони мають більше сили.

Але є одне обмеження, яке я вкрай не можу зрозуміти. Не можу і все. Маю на увазі візи. Не секрет, що Українцям без візи можна поїхати мало куди. А візи бувають різні: туристичні, гостьові; віза партнера, дружини і тд. Назви віз залежать від країни, головне, що вони є. Візи - це не просто обмеження прав на пересування, сім'ю та ще багато іншого, а ще й часто занадто затратні. Кожен з нас уявляє скільки коштує віза в плані матеріальних та психологічних затрат. І куди ж діваються права людину, коли так багато Українців мають стояти в чергах, платити за документи/переклади/папірці? Чим ми гірше Поляків, Американців та інших?

Чому Захід нам диктує що погано, хто поганий, як треба жити? Захід лізе в чужі країни і намагається там навести порядок. Вони достатньо часто лізуть в чужі культури. Тут нема людських прав. Закони використовують, коли вигідно.

Немає коментарів:

Дописати коментар