пʼятниця, 29 червня 2012 р.

ЄвроРеакція



Ставлення Українців до Євро 2012 різне: одні кажуть, що нам воно не треба, інші кажуть, що треба, а інших не обходить взагалі. Нейцікавіше - це спостерігати за реакцією Українців на зміни в Україні з проведенням чемпіонату. Як би в Україні була нормальна влада, а не це знущання, то Євро б активно використали для підняття патріотичного духу серед громадян молодої держави з багатою історією. І це мав би бути тривалий процес, що міг початись ще 5 років тому, коли Україна отримала право приймати Євро 2012.

Замість того, Українцям доводиться пишатись такими очевидними речами, як наприклад іноземці. Оскільки в Україні не розвинений туризм при наявності всіх необхідних ресурсів, крім хорошої влади, Українці зробили з іноземців ікон для поклоніння. У багатьох українських медіа з'являлись матеріали про щасливих/не дуже іноземців, які вперше приїхали у майже невідому їм країну. Не думаю, що в Англії можливі подібні репортажі про гостей Ооімпійських Ігор. І причин тут декілька. По перше, в Британії розвинений туризм. По друге, Британці впевнені в інфраструктурі своєї країни. Україна набагато більша, ніж Британія і теоретично може запропонувати в рази більше. Але на практиці в Україні мало спрацьовує логіка, особливо, коли добре виглядає в теорії.

Інша особливість Євро - це інфраструктура. Важко сказати, що в Україні багато роблять для людей. Якщо у вас є гроші, то ще, може, для вас щось робиться, а всім іншим доводиться перебиватись. Це виглядає так, що всі покращення в підготовці до Євро зроблено для гостей. Як би не чемпіонат, то влада б і не думала про будівництво нового аеропорту, якого так швидко старались добудувати. Навіщо Українцям аеропорт нормального європейського рівня, коли можна літати з сараю, що називався "Термінал Б". Хоч щось зробили, а то соромно було перед людьми, які відвідували Україну ще декілька років тому, адже осуджують спочатку зовнішній вигляд, а потім вже інше. Дякуючи Євро, в Україні заговорили про проблему залізничного транспорту. Мені здалось, то Українці трішки більше почали вимагати від влади і це хороший знак у суспільстві. Декілька років тому, мені довелось познайомити одного хорошого Англійця з нашими вагонами типу Люкс, чи як їх у народі називають "СВ". Людина була здивована. Як виявилось в Англії такі типи перевезень скасували років 40 тому. Тепер знаю, хоч приблизно, на скільки Україна відстає від Європи, на яку ми всі так охоче рівняємось.

Немає коментарів:

Дописати коментар